کد خبر 454790
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶

در ميان سناتورهاي دموکرات، تنها چاک شومر سناتور پرنفوذ ايالت نيويورک است که تاکنون با توافق با ايران اعلام مخالفت کرده است. از سويي ديگر از 54 سناتور جمهوري خواه که علي القاعده بايد مخالف توافق باشند، مخالفت 30 نفر قطعي شده است، 23 جمهوري‌خواه ديگر متمايل به رأي منفي به توافق هستند و تنها يک سناتور هنوز تصميم خود را نگرفته يا اعلام نکرده است.

به گزارش مشرق، درست یک ماه دیگر تا آخرین فرصت کنگره برای رأی درباره توافق هسته‌ای با ایران مانده است. آن طور که قرائن نشان می دهد و تحلیل گران می گویند، کنگره به احتمال زیاد توافق را رد خواهد کرد و نوبت به وتوی رئیس جمهور آمریکا می رسد. در این صورت توافق هسته ای به سنا می رود تا ۱۰۰ سناتور آمریکایی خنثی کردن وتوی اوباما را رأی گیری کنند. اگر ۶۷ سناتور یا بیشتر مخالف توافق هسته ای باشند، وتوی رئیس کاخ سفید خنثی می شود. اما اگر موافقان توافق به ۳۴ نفر برسند اگرچه توافق رد می شود اما نمی تواند جلوی حق وتوی اوباما را بگیرد و توافق تصویب شده محسوب می شود.

پایگاه خبری پوشش‌دهنده اخبار کنگره آمریکا(thehill.com)، با مرور مواضع سناتورهای آمریکایی، شانس رد یا اجرایی شدن توافق هسته‌ای را بررسی کرده است.۴۶ سناتور فعلی سنا، دموکرات و هم‌حزبی رئیس جمهور آمریکا محسوب می شوند. از این تعداد تاکنون ۲۰ سناتور دموکرات از این توافق اعلام حمایت ‌کرده‌اند. ۷ تن دیگر از آنها متمایل به حمایت از توافق هستند و ۱۸ تن دیگر هنوز تصمیم خود را نگرفته یا اعلام نکرده‌اند. همچنین در میان سناتورهای دموکرات، تنها چاک شومر سناتور پرنفوذ ایالت نیویورک است که تاکنون با توافق با ایران اعلام مخالفت کرده است. از سویی دیگر از ۵۴ سناتور جمهوری خواه که علی القاعده باید مخالف توافق باشند، مخالفت ۳۰ نفر قطعی شده است، ۲۳ جمهوری‌خواه دیگر متمایل به رأی منفی به توافق هستند و تنها یک سناتور هنوز تصمیم خود را نگرفته یا اعلام نکرده است.

آرایش موافقان و مخالفان توافق در کنگره نشان دهنده ۲ واقعیت است: اول این که با وجود برخی تصورها درباره تغییر رویکرد آمریکا در قبال ایران، حاکمیت آمریکا که لزوما به معنای دولت این کشور نیست، کماکان مواضع گذشته را درباره ایران دارد و به همین دلیل حتی در میان دموکرات ها هنوز حدود نیمی از آن ها یا تصمیم نگرفته اند که موافق باشند یا مخالف یا نزدیک به مخالفان هستند. دوم این که اعترافات گسترده مقامات ارشد آمریکایی از جمله جان کری و باراک اوباما درباره قدرت منطقه ای و توان هسته ای ایران، باعث شده تا عملا بسیاری از سناتورها خود را مقابل ایران بازنده تصور کنند و دست به مخالفت با آن بزنند. به بیان دیگر، این طور به نظر می رسد که قدرت ایران، آرایش صحنه قانونگذاری آمریکا را برهم زده است.

آرایش موافقان و مخالفان توافق در سنا

لینک دانلود

منبع:خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
    0 0
    مشرق عالی بود
  • ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
    0 0
    نظر می رسد که قدرت ایران، آرایش صحنه قانونگذاری آمریکا را برهم زده است... از بیجی چه خبر

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس